Chabab neemt doelpuntloos afscheid van Riekerhaven

Amsterdam blijft met twee clubs vertegenwoordigd in de topklasse van het amateurvoetbal. Net als AFC speelde Chabab zich op de laatste speeldag veilig. Tegen ADO’20 uit Heemskerk bleef het 0-0.

Door dit resultaat en de 3-1 winst van stadgenoot AFC degradeert Hollandia uit Hoorn rechtstreeks en speelt Haaglandia nacompetitie. Chabab heeft naar alle waarschijnlijkheid de laatste wedstrijd op sportpark Riekerhaven gespeeld. De fusie met DWS moet nog door de leden worden goedgekeurd. Maar als dat gebeurt speelt DWS-Chabab vanaf komend seizoen op Spieringhorn,het huidige complex van DWS.

Voor tegenstander ADO’20 stond er ook nog wat op het spel. De ploeg uit Heemskerk, tweede in de reguliere competitie, kon de laatste periodetitel pakken en daardoor deelname aan de KNVB-bekercompetitie afdwingen. Doordat beide ploegen nog voor de punten gingen, was het een meer spannende dan mooie wedstrijd. Chabab kreeg de beste kansen, maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Aan Chabab-aanvoerder en oud-prof Jamel Dibi de vraag of het gelijkspel terecht was:

Trainer Alami Ahannach was uiteindelijk niet helemaal tevreden met de uitslag:

Leave a Reply