Chantal de Ridder: “We gaan ze alle 11 uitschakelen”

Vanmiddag moesten de Ajax Vrouwen thuis aantreden tegen de Telstar Vrouwen. Eerder dit seizoen wonnen de meiden van Ed Engelkes uit met 0-5 van Telstar. Vandaag werd er wederom gewonnen, nu was de uitslag 4-1. Ajax begon zonder de geblesseerden Anouk Hoogendijk (bovenbeen) & Loïs Oudemast (knie). Verder kreeg Liza van der Most weer de voorkeur boven Vita van der Linden en mocht Mandy Versteegt weer starten, hierdoor moest Marlous Pieëte genoegen nemen met wederom een plek op de bank.

De Ajax Vrouwen begonnen slecht aan de wedstrijd. Ajax werd meteen onder druk gezet en na een aantal seconden schoot oud- Ajax speelster Babiche Roof van afstand net over het doel. Dit was meteen een waarschuwing. Ajax oogde niet gretig en de vrouwen verloren al hun duels. Na slordig balverlies in de twaalfde minuut op het middenveld gaf Telstar een bal naar voren. Daphne Koster schatte de bal verkeerd in en zag Katja Snoeijs zo doorlopen op Laura Du Ry. Du Ry keerde na haar blessure weer terug onder de lat vandaag. Zij kon niet voorkomen dat de dus doorgelopen Katja Snoeijs de 0-1 achter haar binnenschoot.

Vlak na de 0-1 werden de Ajax Vrouwen wakker geschut vanuit boven. Het kwam met bakken uit de hemel vallen. Kort daarna deden de dames van Ed Engelkes wat terug. Een aanval via links werd fraai afgerond door Eshly Bakker. Bakker kreeg de bal op maat van Petra Hogewoning. Daarna probeerde Ajax het wel, maar het bleef slordig in vooral de passing. Na een aantal kansen die niet benut werden door Desiree van Lunteren kwam Ajax vlak voor rust op voorsprong. Na een mooi driehoekje werd Eshly Bakker met een steekbal vrijgespeeld, ze liep door op Telstar keepster Barbara Lorsheyd. Bakker legde de bal vervolgens keurig af en Mandy Versteegt kon in een leeg goal de 2-1 binnen schieten. Hierdoor ging Ajax met een 2-1 rusten.

Na de rust bleef het hard regenen, maar wisten de dames van Ed Engelkes ook nog 2 keer het net te vinden. Wederom Versteegt en Bakker noteerden de 3-1 en de 4-1. Vlak voor tijd leek Bakker ook op weg naar de 5-1, maar de scheidsrechter besloot tot ieders verbazing af te fluiten voor het einde van de wedstrijd. Door de overwinning blijven de Ajax Vrouwen bovenaan staan met 23 punten uit 9 wedstrijden. Er werd echter zelfs dit seizoen nog niet verloren. Volgende week speelt Ajax de kraker uit in Enschede tegen FC Twente. Wedstrijdritme benoemde Eshly Bakker tot Lady of the Game. Ze nam de fles champagne en chocolade met een grote glimlach in ontvangst.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met een zeer bescheiden en nuchtere Chantal de Ridder: