Christian Poulsen naar Ajax

Ajax meldt op de eigen site dat het overeenstemming heeft bereikt met Christian Bager Poulsen. Het akkoord is onder voorbehoud van de administratieve en medische afhandeling. De transfervrije speler tekent daarna een contract in Amsterdam met een looptijd van twee seizoenen, tot en met 30 juni 2014.

Afgelopen seizoen speelde de verdedigende middenvelder voor het Franse Evian Thonon Gaillard FC. Daarvoor was de voormalig Deens international actief voor Liverpool FC, Juventus FC, Sevilla FC, FC Schalke 04 en FC Kopenhagen. Hij moet de positie gaan innemen van Vernon Anita, die onlangs naar Newcastle United vertrok.

 “Wij zijn erg blij met zijn keuze om bij Ajax te komen spelen, want hij kon naar meerdere clubs in Europa”, legt Ajax’ directeur voetbalzaken Marc Overmars uit. ,,Christian Poulsen is het type middenvelder dat corrigeert en de boel scherp houdt. Een leider, zowel binnen als buiten het veld. En dat kunnen wij bij onze jonge groep goed gebruiken. “

,,Poulsen heeft de afgelopen jaren heel veel ervaring op internationaal topniveau opgedaan, zowel bij topclubs in de grote competities als op meerdere eindtoernooien met de Deense nationale ploeg, waarvoor hij bijna 100 interlands speelde en vaak aanvoerder was. Hij heeft inmiddels bedankt bij de Deense bond, om zich voor 100% op het clubvoetbal te kunnen focussen. Ook dat is een voordeel voor Ajax.”

Na de administratieve afwikkeling van de overeenkomst en de medische keuring voegt Poulsen zich zo snel mogelijk bij de groep. Wanneer hij zijn eerste wedstrijd speelt, is nog niet bekend.

Leave a Reply