Cillessen: “Dat hij valt in de negentigste minuut is gewoon klote!”

Na de 0-0 van vorige week tegen RKC is het Ajax opnieuw niet gelukt om te winnen in de eigen Amsterdam Arena. Het verloor zaterdagavond met 0-1 van Vitesse. De eerste helft ging gelijk op en er waren kansen voor beide ploegen. Viktor Fischer kreeg al na een aantal minuten een enorme kans maar de Deense buitenspeler liet de bal van zijn voet springen waardoor Vitesse keeper Velthuizen de bal kon onderscheppen. Ook Vitesse kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar echte grote kansen bleven uit door goed verdedigen van het jonge centrale duo Veltman en Denswill.
In de tweede helft probeerde Ajax tevergeefs het tempo op te voeren. De creativiteit op het middenveld ontbrak (wederom) en de beslissende laatste pass bleef daardoor uit. Invaller Lasse Schone was nog het meest dicht bij een doelpunt, in de slotminuten krulde hij een vrije trap op de paal.  In de negentigste minuut was het Vitesse dat het winnende doelpunt maakte. Na een enorme fout van Nicolai Boilesen kon Qazaishvili voor de 0-1 zorgen. Waar een gelijkspel meer op zijn plek was geweest, was het dus Vitesse  dat alsnog met drie punten aan de haal ging.

Onze verslaggever Frank van der Meijden sprak met de teleurgestelde Ajax keeper Jasper Cillessen.