Coffeeshops moeten sluiten: “De logica is niet te volgen”

31 Amsterdamse coffeeshops moeten dicht, omdat ze volgens de gemeente te dicht bij een middelbare school liggen. De sluiting zal in stappen plaats vinden, tussen aankomende zomer en 1 januari 2016. In de tussentijd is het deze shops ook verboden om doordeweeks voor 18:00 de deuren te openen. Dit is donderdag besloten door de rechter.

Michael Veling, shopeigenaar en woordvoerder van de Bond van Cannabisdetaillisten, is ontevreden over het besluit: "Er is een rare situatie ontstaan: iedereen zoekt naar open shops, en die zijn natuurlijk moeilijk te vinden, dus komen mensen op andere wijze aan hun wiet. Als ik om zes uur open ga, moet ik de straatdealers verzoeken uit mijn portiek te vertrekken. Dat is natuurlijk precies wat we hadden voorspeld."

"Je zou kunnen zeggen dat we een geschenk hebben gekregen, omdat is besloten de sluiting van de shops gefaseerd plaats te laten vinden. Maar het besluit dat we overdag niet open mogen, viel koud op ons dak. Een derde van mijn personeel heeft moeten vertrekken."

"De logica is ook niet te volgen. Overdag weten we waar scholieren zijn, namelijk op school. En als de scholen uit zijn, dán mag de shop open. Logischer zou zijn shops alleen tijdens schooluren open te hebben," Aldus Veling.

 

 

 

Comments are closed.