Coffeeshops wallen willen uitstel vertrek

Uur U nadert voor acht coffeeshops op de Wallen, dat meldt AT5 vandaag. Vanaf 1 juli wordt hun gedoogvergunning, waardoor ze softdrugs mogen verkopen, ingetrokken.

Maar de acht willen uitstel. Ze zeggen geen goede kans te hebben gehad hun onderneming te verplaatsen of op een andere manier voort te zetten.

‘De enige shop waar de burgemeester zich hard voor heeft gemaakt is de Old Church’, stelt advocaat Maurice Veldman. ‘Van een aantal andere verzoeken tot herplaatsing heb ik nog niet eens een ontvangstbevestiging gekregen’. Daarbij zijn de regels voor een verhuizing volgens Veldman ook nog eens veel te streng. Zo moet op de locatie voorheen ook een coffeeshop hebben gezeten en mag die coffeeshop niet vanwege een verstoring van de openbare orde gesloten zijn. ‘Hierdoor is vrijwel geen enkele locatie geschikt’.

Met drie van de acht coffeeshops is de gemeente nog in bespreking over een verplaatsing of mogelijke andere invuling van hun onderneming. Morgen wordt de kwestie besproken besproken in de commissie Algemene Zaken

Leave a Reply