Jet Bussemaker brandt kaars voor homo’s in Rusland

De eerder aangekondigde RUTTEBLIJFTHUIS demonstratie op de Dam en protesttocht vandaar naar het Homomonument is afgeblazen.
Volgens initiatiefnemer Hans Verhoeven is er heel goed nieuws; het COC zou hebben gegarandeerd dat minister Bussemaker niet zal spreken. En verder krijgen critici de gelegenheid het woord te voeren.

HOMOMONUMENT IN VUUR EN VLAM
Verhoeven roept nu op tot een lawaaiprotest: “We mogen lucht geven aan onze boosheid jegens het kabinet en jegens de politieke partijen die hebben nagelaten het kabinet te corrigeren toen ze de kans hadden. Neem dus je fluit en je toeter mee voor het ‘politieke uitfluit-moment’!”

Arthur Japin zal voordragen en een kort betoog houden zo laat het COC weten.
COC voorzitter Tanja Ineke zal ter afronding samen met haar vrouw en kinderen het vuur ontsteken op de waterdriehoek van het Homomonument in de Keizersgracht.

Op Facebook hebben 1300 mensen gemeld – met of zonder kaars of fakkel – naar het Homomonument te komen.
700 hebben gereageerd met misschien.

Tijdens de vorig jaar gehouden protesten georganiseerd tegen Poetins LGBT-beleid kwamen drie- tot vijfduizend mensen op de been.
De petitie actie was goed voor 38 duizend handtekeningen. Deze zijn onlangs aan Mark Rutte overhandigd.

update 20:00 uur

Kaarsje van minister
RTL Nieuws bericht dat minister Jet Bussemaker (Emancipatie) ook een kaars heeft aangestoken op het Homomonument.
Zij deed dit voor de homo’s in Rusland, volgens RTL.
De NOS bericht over zo’n 500 mensen die vanavond gedemonstreerd hebben tegen de positie van homoseksuelen en lesbiennes in Rusland. AT5 en Het Parool hebben rond de 1000 koppen geteld.

amnesty ramen

De overburen van het Homomonument, Amnesty International heeft een bijzondere raamverlichting ontstoken met ondersteunende teksten. Die beelden worden op Facebook gedeeld door aanwezigen.

bronnen: gay.blog.nl/coc.nl/rtlnieuws/nos.nl/AT5/Het Parool/Facebook

Leave a Reply