Concurrentie voor SP neemt toe

Met nog een kleine twee weken te gaan tot de verkiezingen voor de Tweede Kamer op woensdag 12 september, is de verkiezingsstrijd voluit losgebarsten. In de campagne is er ook nog veel te winnen en te verliezen voor alle partijen. Voor de zomervakantie gaf 40% van de Amsterdammers aan ‘zeker’ te weten op welke partij zij zouden stemmen.
Concurrentie voor SP neemt toe

Inmiddels is dat opgelopen naar 48%, maar nog steeds geldt dat een groot deel van de kiezers nog niet zeker weet of zij gaan stemmen en op welke partij. Dit blijkt uit een peiling uitgevoerd door O+S in opdracht van AT5, van 27 tot en met 29 augustus onder ruim 400 Amsterdammers. Velen overwegen nog een of twee andere partijen, waarbij wel geldt dat die andere partijen in het zelfde (linkse of rechtse) deel van het politieke spectrum worden gevonden.

Dat het oordeel over partijen en politici voor veel kiezers nog niet vastligt, blijkt wel uit het antwoord wie Amsterdammers het liefst als premier zien. In juli was Pechtold samen met Roemer nog favoriet, nu is dat Samsom. Het eerste lijsttrekkersdebat voor de grootste partijen (waarin Pechtold ontbrak) heeft daaraan wellicht bijgedrage

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?