Corine Manuputty: “Je moet de wil hebben om te winnen”

LANDSMEER  Het lijkt erop dat dit weekend de mensen uit Landsmeer zich mogen gaan opmaken voor een groot feest. De dames van basketbalvereniging Loon Lions hebben na de winst van gisteren met 66 -54 nog maar één overwinning nodig tegen Solar-systemen Grasshoppers om zich tot kampioen van Nederland te kronen.  De uitslag van gister deed vermoeden dat de Lions wederom een makkelijke avond  hadden, maar niets is minder waar. Het niveau was aan beide kanten niet optimaal, maar spannend was het wel. Lions speelster Fieke Ligthart was de uitblinkster van de avond met 22 punten. Vooral in het laatste kwart was zij van onschatbare waarde waardoor de overwinning werd veilig gesteld.

De Lions speelde voor de rust vooral een moeizame wedstrijd. Er gingen een hoop schoten mis en het was dan ook puur overleven voor de dames, ondanks dat ze met een voorsprong de rust ingingen. “ We moesten puntje voor puntje spelen. Elke keer proberen bij te blijven en gedisciplineerd aanvallen. De vorige wedstrijden vlogen we uit de startblokken. Je merkt misschien omdat we verder in de series zitten nu dat de wedstrijden meer beladen worden en dan komt er meer spanning op”, aldus Lions speelster Corine Manuputty. Solar-systemen Grasshoppers is vooral een fysieke ploeg die de persoonlijke duels hard aangaat. Overigens is dit niet toegestaan in het basketbal, maar de scheidsrechters laten veel toe in de wedstrijden tot nu toe. “ De scheidsrechters zijn geen professionals, maar ze zouden best wel wat meer mogen fluiten. Je moet je er als team niet druk om gaan maken. Ik denk het team die zich het minst druk maakt om de scheidsrechters zal uiteindelijk aan het langste eind trekken in de play-offs”, aldus Manuputty.

Aankomende zaterdag staat wedstrijd nummer vijf op het programma in Katwijk. De Lions kunnen het dan dus al afmaken. Vorig jaar stonden ze met 3-0 voor en waren ze ook nog maar één overwinning verwijderd van de landstitel, toen ging het helemaal mis en werden ze tweede. Manuputty voelt zelf die druk niet. “ Ik moet zeggen dat ik die druk zelf niet voel. Ik speelde vorig jaar niet voor de Lions toen het uiteindelijk misgaan, maar ik weet natuurlijk wel hoe dat toen is afgelopen. Die meiden hebben daarvan geleerd, maar ze zeggen altijd drie keer is scheepsrecht alleen laat ik het deze keer liever bij twee keer.” Het belooft dus een spannende wedstrijd te gaan worden. De wedstrijd begint zaterdag om 20.00 in Katwijk.

Beluister hieronder het gehele gesprek met Corine Manuputty


More Berichten for Show:

Comments are closed.