Crimineel E.L. gearresteerd voor moord op Stefan Eggermont

De 26-jarige Amsterdamse crimineel E.L. is gearresteerd voor de moord op Stefan Eggermont op 12 juli dit jaar in de Conradstraat. Eggermont bleek later per abuis te zijn doodgeschoten. 

Kort na de moord op Eggemont trof de politie bij de verdachte L. thuis een wapen aan, waarmee het delict zou zijn gepleegd. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut wees vervolgens uit dat het inderdaad om het moordwapen ging. Daarop is L. officieel aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de moord. 

 

Al sinds begin 2012 wordt er in de hoofdstad een onderwereldstrijd gevoerd tussen twee groepen: aan de ene kant een groep rond crimineel Gwenette Martha, die in mei werd geliquideerd, en anderzijds een club rond Benaouf A. De gearresteerde E.L. zou bij het kamp van Martha horen.

L. werd eerder met de onderwereldvete in verband gebracht, omdat hij in mei op het dancefeest Waterfront in het Scheepvaartmuseum was geweest, waar Souhail Laachir werd omgebracht. Laachir was vermoedelijk de boekhouder van Benaouf A. L. werd in deze zaak niet veroordeeld, omdat hij op het moment van de moord al buiten was. Met het wapen dat in L's auto werd gevonden, bleek Laachir bovendien niet te zijn doodgeschoten. Ook in deze zaak is L. nog altijd verdachte.   

Comments are closed.