CTO moet de Rugby Sevens Ladies naar Rio helpen

Door het mislopen van de World Series is kwalificatie voor Rio 2016 voor de Rugby Sevens Ladies een stuk moeilijker geworden. Absentie in de World Series betekent ook dat de damens minder wedstrijden spelen op topniveau. Daarom is het essentieel dat de speelronde in mei in Amsterdam doorgaat want als gastheer is deelname aan dat evenement gegarandeerd. Het enige probleem is dat de financiën nog niet rond zijn. De organisatie komt nog zo’n 50.000 euro tekort en moet die eind deze week gevonden hebben. Mocht dat niet lukken dan zou dat een nieuwe tegenslag zijn in de toch al moeilijke route richting Rio.

 

Winst op het EK in juni geeft nog recht op een olympisch ticket, maar mocht dat niet lukken dan is er in 2016 nog één startbewijs te vergeven op het World Qualifier Tournament. Een lastige klus.

 

Om die lastige kwalificatie te bewerkstelligen heeft de NRB (Nationale Rugby Bond) het management van de rugby sevens in handen gegeven van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO). "Met nog twee jaar tot de Olympische Spelen is dit het juiste moment om het dames sevens topsportprogramma over te dragen aan de instantie die onze dames de optimale omstandigheden en randvoorwaarden biedt voor verdere focus op nog meer internationaal succes”, aldus Peter de Graaf, interim voorzitter van de NRB.

 

 

Comments are closed.