Wat te doen in Amsterdam deze week…..Cultuurgoeroe Nathan vertelt

Waar moet je echt bij zijn de komende week in Amsterdam?

Kunst, cultuur, theater en concerten, alles komt aan bod in onze Cultuuragenda.

Cultuur expert Nathan van der Hooft vertelt waar u moet zijn deze week,

 


Maandag

Cafe scientifique
Bitterzoet 20:30

Café Scientifique is een tweemaandelijkse gezellige en leerzame maandagavond in Amsterdam, waar te zien is dat wetenschap en wetenschappers belangrijk, relevant voor ons dagelijk leven en bovenal leuk zijn!

Met deze keer als thema “Sweet Little Lies – Hoe we onszelf laten misleiden”.

Dinsdag (tm vrijdag)

Daniël Arends – De zachte heelmeester
Theater Bellevue 20:30

Een spiksplinternieuw baanbrekend programma van de man die alom (in de wandelgangen en daarbuiten) wordt beschouwd als de Grote Belofte, dan wel het Aanstormende Talent, dat op het punt staat van doorbreken.

Woensdag

Voetbal vrije vrouwen avond
Comedy Cafe 21:00

Voor alle dames die voor even klaar zijn met de EK-gekte. Een speciale Stand Up Comedy Show vol herkenbare anekdotes en hilarische situatieschetsen, die vrouwen als geen ander kennen.

Met de vrouwlievende comedians: Ramon Fielmich, Dian Liesker, Pien Ankerman, Wilko Terwijn.

En omdat een vrouwenavond zonder verwennerij niet compleet is, krijgt iedereeen aan het eind van de avond een goed gevulde goodybag mee naar huis.

Donderdag (vanaf)

Stanley Kubrick: The Exhibition
Eye

Retrospectief. Het leven en werk van de legendarische regisseur Stanley Kubrick (1928-1999). In de hoofdrol de man achter 2001: A Space Odyssey: Stanley Kubrick. Uitzonderlijke objecten en documenten uit het privéarchief van de legendarische regisseur zelf. Het Deutsches Filmmuseum ging op ontdekkingstocht door de nagelaten collectie in Kubricks huis nabij Londen, dat tot voor kort ontoegankelijk was. De uitgebreide tentoonstelling en het retrospectief in de filmzalen werpen nieuw licht op Kubricks drijfveren en zijn werk.

Vrijdag

Poëzie in gebarentaal
Perdu 20:30

Over poëzie in de Nederlandse gebarentaal. Er zal voorgedragen worden door Wim Emmerik, gelauwerd gebarendichter, en ook zullen er voordrachten van een reflectiever karakter plaatsvinden. Wat gebeurt er met poëzie als het element van klank wegvalt. Is rijm nog mogelijk als men niets meer hoort?

Zaterdag

Poeziewandeling olv Albert Hogendijk
Thaeter Vrijburgt 19:00

Wandelen in een poëtische droomwereld. Met theatrale afsluiting.

Zondag

Tom Petty and the Heartbreakers
Heineken Music Hall 20:00

Tom Petty breekt in 1976 door met zijn rockband Tom Petty and the Heartbreakers. Al vijf decennia lang verkopen ze tientallen miljoenen platen en scoren ze hits met nummers als ‘I Need To Know’, ‘Into The Great Wide Open’, ‘Refugee’ en ‘Mary Jane’s Last Dance’. Door de pers en hun fans worden ze al jaren lang op handen gedragen om hun legendarische optredens en standvastigheid om geen compromissen te sluiten. Ze worden gezien als één van Amerika’s grootste rockbands en zijn in 2002 bijgezet in The Rock and Roll Hall of Fame.

 

Leave a Reply