Cultuuragenda Week 30

 

Maandag

20:15
Het Concertgebouw

Pekka Kuusisto en Liro Rantala
De Finse violist speelt net zo makkelijk jazz en klassiek als folk en elektronische viool en heeft inmiddels ook een naam als begenadigd improvisator. Door zijn belangstelling voor vele stijlen en vormen heeft Kuusisto een heel eigen interpretatie van klassieke werken ontwikkeld. Met jazzpianist Iiro Rantala verkent Kuusisto de overeenkomsten tussen de Finse volksmuziek en de Argentijnse tango.

Dinsdag

20:30
Het Badhuistheater

Shake yer Willie – Shakespeare karaoke
Tijdens de Shakespeare Karaoke speelt een groep van internationale acteurs scenes en sonnetten uit Shakespeare’s belangrijkste werken. Het publiek mag ook meedoen: Everybody gets to play at the Shakespeare Karaoke!

Woensdag

20:30
Paradiso

De La Soul
Ongecompliceerde hiphop gemixt met jazzy invloeden.
Donderdag

20:00
Koninklijk Theater Carré

Eddie Vedder
De frontman van Pearl Jam geeft een soloconcert.
In 2007 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, dat diende als soundtrack voor de film 'Into the Wild'. Zijn tweede album 'Ukelele Songs' verscheen op 31 mei 2011.

Vrijdag

21:00
Vondelpark Openluchttheater

Girl 29 door T.R.A.S.H.
Een van origine Afrikaanse vrouw bevindt zich in een voortdurende metamorfose. Een vrouw die zich steeds verandert en verschillende gedaantes aanneemt. De zoektocht naar identiteit, zij bestaat uit meerdere 'ikken'.

Zaterdag

18:00
Artis

ZOOmeravond
De hele tuin is tot zonsondergang het podium voor theater, dans en muziek. Bezoekers kunnen genieten van een rijk gevulde picknickmand, terwijl de kinderen worden geschminkt tot dieren. Ook zijn er optredens, rondleidingen en vertellen de dierverzorgers over de dieren.

Zondag

20:00
Paradiso

Samba Touré & groupe
Ali Farka Touré overleed in 2006, maar zijn erfenis leeft voort in de muziek van andere artiesten. Een van die muzikanten is Samba Touré. Deze 42-jarige zanger/gitarist komt net als zijn voorbeeld uit het noorden van Mali, al zijn ze geen familie van elkaar zoals hun achternaam doet vermoeden. Samba speelde wel in de begeleidingsband van Ali Farka en droeg zijn eerste eigen album aan hem op: 'Songhai Blues: Homage to Ali Farka Touré'.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?