Cultuuragenda Week 34

Maandag
20:15 Het Concertgebouw

European Union Youth Orchestra olv Gianandrea Noseda – Tsjaikovski, e.a.

Tsjaikovski schreef een meesterwerk dat ook de Europese jeugd van het European Union Youth Orchestra kan bekoren.
De musicerende Europese jeugd kan zich sinds 1978 jaarlijks verenigen in het European Union Youth Orchestra. Het orkest kan zich dankzij bijzondere gastdirigenten als Gianandrea Noseda meten met de beste Europese orkesten. Dat bewijst het ook nu weer met een doordacht programma waarop naast Tsjaikovski’s Pianoconcert met Garrick Ohlsson als solist twee delen uit Debussy’s beroemde Nocturnes staan. Een mooie kans om deze Russische en mediterrane meesterwerken live te horen.

Dinsdag (en woensdag)

20:00 Olympisch Stadion Amsterdam

Leonard Cohen – Old Ideas

De legendarische joods-Canadese singer-songwriter Leonard Cohen (1934) brengt nummers van zijn nieuwe album Old Ideas ten gehore in combinatie met vele klassiekers.
Leonard Cohen is dichter, singer-songwriter en schrijver. Bekende hits zijn o.a. Susanne, Hallelujah en So Long, Marianne. Zijn hit Susanne is in het Nederlands vertaald en vertolkt door Herman van Veen

Woensdag (t/m za 1 september)

21:30 Het Stenen Hoofd

Pluk de Nacht

De mooiste films buiten de bioscoop.
Op een reusachtig scherm worden in augustus 10 dagen lang de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop hebben gedraaid.
Pluk de Nacht staat voor zwoele zomeravonden met de mooiste films op groot scherm, strandstoelen, warme dekentjes, lekker eten en elke avond een feestje.

Donderdag

20:00 De Hortus

HortusEnsemble olv Maarten van Veen – Schönberg

Twee prachtige werken. Over vlak voor de zonsondergang en over vlak na de zonsondergang. Het stuk van Schönberg is een eerbetoon aan de maan.

Vrijdag

20:00 Carré

Yab Yum – Het circus van de nacht (Première)

Yab Yum, de exclusieve seksclub, is het onderwerp van dit zinderende spektakel dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van oprichter Theo Heuff. Daarin vertelt hij over de successen van het wereldberoemde bordeel, maar ook over de dreigementen en de terreur van de Amsterdamse onderwereld. Onverbloemde scènes, spectaculaire dansnummers en bekroonde circusacts smelten naadloos samen in een spectaculaire show voor de hele familie.

Zaterdag

11:00 Floriadeterrein Haarlemmermeer

Mysteryland

Elk jaar keren duizenden bezoekers van Mysteryland naar huis met een miljoen unieke verhalen. Elk verhaal is ongelooflijk maar waar, toch is er geen enkele die de hele beleving van het festival compleet samenvat. Deze editie biedt niet alleen een breder creatief programma dan ooit, ook muzikaal is Mysterland een explosie aan elektronische stijlen van cutting edge dubstep, hiphop en disco tot ‘the cream of the crop’ van internationale namen op het gebied van house, techno en electro.
Meer dan 150 artiesten komen dit jaar optreden voor meer dan 60.000 bezoekers. Tevens is er binnen de programmering ruimte voor kleine kunstenaarscollectieven en theater.

Zondag

21:00 Melkweg

The “Original” Blues Brothers Band

Beleef de grootste hits van dé soulman van de jaren ’80 met de originele band van The Blues Brothers! De 9-koppige band, bekend van de filmhit The Blues Brothers en destijds bij elkaar gebracht door de bezonnebrilde heren zelf (John Belushi en Dan Aykroyd) verzorgt vanavond de ultieme Jazz- en blues ervaring.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?