Cultuuragenda Week 35

Maandag
19:45 Het Perron

Panache

Satirisch nieuwsprogramma rondom de verkiezingen. Vijf weken lang van maandag t/m donderdag brengen wij onze kijk op de campagne, de verkiezingen en de formatie.
Krijgen we de regering die ons eindelijk serieus gaat nemen, of komen we over één jaar weer bij elkaar?? En wordt het formatierecord van België verbroken??
Opnames om 19.45. Deze worden uitgezonden op YouTube om 22.00 uur.
Panache is een samenwerking met NRC.Next. Onder dezelfde titel wordt vijf weken lang de achterpagina van Next satirisch volgeschreven.
Dinsdag

20:00 Melkweg

The Paladins

Tijd om de petticoats en leren jacks weer te voorschijn te halen en de vetkuiven nieuw leven in te blazen. The Paladins are back in town. Deze Amerikaanse rootsrockers staan bekend om hun energieke rockabilly sound die ze eigen hebben gemaakt door deze te mengen met country, oer rock ’n roll, blues en jazz.

De geschiedenis van The Paladins neemt je zo’n dertig jaar mee terug in de tijd. Dave Gonzales (gitaar, leadzang) begon de band in begin jaren tachtig met vriend Thomas Yearsly. In deze periode heerste er een echte rockabilly hype en bands in dit genre schoten als paddestoelen uit de grond. The Paladins ontwikkelden echter een opzwepende eigen sound waarin country, rockabilly, blues en jazz samenkomen. De groep speelt deze mix met passie en vuur. In dertig jarig bestaan heeft de band een gedegen live reputatie opgebouwd en behoort deze ook tot de beste rock ‘n roll bands die je live op een podium kunt tegenkomen.
Woensdag

Stadsschouwburg Amsterdam

14:00 Openbare Repetitite Toneelgroep Amsterdam ‘ Othello’

Wie Othello zegt, zegt Jago. En wie Jago kent, weet welke kracht jaloezie kan hebben. Als Othello hem passeert bij een officiersbenoeming is de kiem gelegd voor een kille afrekening. Genadeloos druppelt Jago het gif van de jaloezie in het gelukkige huwelijk van Othello en Desdemona. Met valse geruchten drijft hij latente gevoelens van racisme en discriminatie naar de oppervlakte. Het leven van Othello ontaardt in een complete chaos. Langzaam maar zeker verliest de eens zo succesvolle militair elke controle over zijn gevoelens en gedachten, met onomkeerbare gevolgen. (reprise)

Donderdag (Vanaf)

Heel Amsterdam

Fringe Festival

Het Amsterdam Fringe Festival is een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival: een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Met 10 dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 33 verschillende locaties.

Van 30 augustus t/m 9 september 2012 vindt de zevende editie van het Amsterdam Fringe Festival (AFF) plaats. Zo’n 80 groepen uit binnen- en buitenland presenteren zich op 33 verschillende locaties in de stad Amsterdam.
Vrijdag (vanaf)

 20:00 Amsterdamse Voetbalvereniging Swift

De Aftap

Theater en voetbal, twee ogenschijnlijk totaal verschillende werelden die niet samengaan, of toch wel? In de locatievoorstelling ‘De Aftrap’ slaat theatermaker Daan Beckers i.s.m. De Luie Honden een brug tussen kunst en sport.
Daan stond zelf van zijn 6e tot zijn 21e levensjaar minimaal 3 dagen per week op het veld van zijn club. Hij groeide uit tot een van de meest succesvolle spelers van het hoogste team en werd meerdere malen kampioen. Op een kampioensfeest vertelde hij echter huilend aan zijn trainer dat hij ging stoppen met voetbal omdat hij koos voor zijn andere grote liefde, theater. Nu is Daan opgeleid theatermaker en gaat hij zijn lang gekoesterde droom waarmaken: het samenbrengen van zijn twee passies, voetbal en theater!
Een voorstelling over scoren, kantinehumor en jongensdromen.
In de voorstelling maak je kennis met Ferry, een talentvolle jeugdspeler met de ambitie om profvoetballer te worden. Hij trapt af. In een rondgang leer je zijn ‘cluppie’ kennen. Het baltempo ligt hoog. Hij neemt je mee langs de kantinehumor van zijn moeder, de trainersmentaliteit van zijn vader en de stoere jongens van het eerste die zich klaar maken om te scoren. Ferry wil presteren. Maar kan dat als je ook plezier wilt maken? De Aftrap, een locatievoorstelling over en met de amateurvoetbalwereld.
Zaterdag

12:00 NDSM-Werf

Valtifest 2012 – Next to Uranus

Wat nou crisis, wat nou ellende? Wij gaan knallen! Gewoon lekker wegvluchten naar een andere planeet! Lekker eens even heerlijk in je eigen parallelle universum kunnen leven, en daar zijn waar iedereen altijd vrolijk is en veel plezier heeft. Dat kan op planeet Valtifest, Next to Uranus! Lekker buytenaerdtz, in je eigen stelsel. Kom op! Let’s go! Hup, Next To Uranus!

Valtifest is hét kleurrijke evenement dat iedere eerste zaterdag van september plaatsvindt op de NDSM-werf. Elk jaar is er weer een ander kleurrijk thema dat wordt toegepast in de communicatie, het décor en de uitzinnige dresscode. Valtifest wordt georganiseerd door Meubel Stukken en MTV, en is dé plek waar uitzinnige creativiteit heerst, altijd vernieuwende muziek klinkt, schitterende mode getoond wordt.
Zondag

20:30 Paradiso

The music of Jeff Buckley & Gary Lucas

Gary Lucas is een Grammy-genomineerde gitarist, componist en songwriter. Op zijn naam staan meer dan 20 soloalbums, diverse filmsoundtracks en vele indrukwekkende muziekprojecten. Lucas is ook bekend als co-writer van de albums ‘Grace’ en ‘Mojo Pin’ van Jeff Buckley, die inmiddels een legendarische status hebben verworven in het muzieklandschap van vandaag. Samen brachten ze ook het album ‘Songs To No One’ uit. Samen met het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Jules Buckley, wordt de muziek van Jeff Buckley gespeeld. Jules Buckley, die de arrangementen voor de stukken van vanavond schreef, werkte ook samen met Arctic Monkeys, Razorlight, Brian Eno en meer. Tenslotte maakt ook de Italiaanse zanger Alessio Franchini deel uit van het affiche. Hij organiseerde in zijn thuisland en in Amerika al diverse succesvolle Jeff Buckley tribute-avonden.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?