Daan Rienstra: “Elke dag op het veld staan is het mooiste wat er is “

AKERSLOOT Even waren de gebroeders Rienstra weer terug op het oude nest. De voetballende broers stonden deels centraal tijdens een sponsoravond van hun eerste club S.V. Meervogels’31.  Gastspreker tijdens deze avond was niemand minder dan Jack van Gelder. De vereniging had tijdens Serious Request in Haarlem geboden op een bezoek van de bekende alleskunner. Ben is de oudste van de twee en ook de meeste bekende bij het grote publiek. Hij voetbalt namelijk bij AZ. Zijn kleinere broertje Daan speelt in de Jupiler League bij RKC Waalwijk. Beide broers werden geïnterviewd door van Gelder tijdens een gezellige avond in een volle kantine. Daarna sprak van Gelder op een zeer boeiende en humoristische wijze over zijn loopbaan. Hij haalde ook wat oude verhalen uit de doos van het Nederlands Elftal . “Ik vond het een erg leuke avond. Hij had een paar grappige vragen en ik heb mij prima vermaakt”, aldus Daan Rienstra.
Daan speelt dus bij RKC die momenteel laatste staan in de competitie. “Het is nooit leuk om laatste te staan. Ik moet zeggen dat we wel aardig voetballen, maar we hebben vaak gewoon een beetje pech. Dat heeft ook met kwaliteit te maken, maar er zit veel potentie in deze ploeg. Ik ga er vanuit dat we volgend seizoen niet in de gevarenzone eindigen.” Door het nieuwe systeem wat volgend seizoen van toepassing is, kun je als vereniging ook degraderen uit de Jupiler League. Dat was voorheen niet het geval.

In zijn jeugd beloofde iedereen hem een grotere toekomst toe dan zijn broer Ben. Helaas is dat tot nu toe niet zo gebleken. “Het is moeilijk te zeggen waarom ik niet zo ver ben gekomen als Ben. Het heeft ook te maken met geluk. Ben bewijst op dit moment dat hij de betere is van ons twee, maar misschien moet het geluk bij mij nog komen.” Daan is dan ook heel erg trots op zijn broer dat hij het zo ver heeft geschopt. Opmerkelijk is het dat zij vaak bij dezelfde clubs hebben gespeeld. Ze speelden beide voor Meervogels, ADO’20, Ajax en Heracles. Daan hoopt ooit dat hij nog op het veld mag staan samen met zijn broer. “ Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik ooit met Ben nog ergens samen kan spelen. We hebben dat toen bij Heracles beide als zeer prettig ervaren en dat had ik zeker niet willen missen.”

De gebroeders Rienstra staan bekend binnen de voetballerij als hele nuchtere, positieve en bescheiden jongens. In de tijd dat Daan bij Ajax speelde had hij soms moeite met de manier waarop ze hem daar behandelde. “Bij Ajax gaat het er harder aan toe, dan dat ik gewend was. Ze maken daar soms harde keuzes. Als het dan vaak tegenzit dat ze je bijvoorbeeld niet opstellen, dan ben je er wel een beetje klaar mee en verlies je het plezier in het voetballen.” Opmerkelijk is dat hij met RKC op vrijdag 15 april op Sportpark de Toekomst mag aantreden tegen Jong Ajax. “Ik kom dan even terug bij de club waar ik het fundament voor mezelf heb opgebouwd. Dat is altijd mooi om daar terug te komen. Ik wil graag aan ze laten zien, dat ze destijds in de jeugd een foute keuze gemaakt hebben.” Hij kijkt dus erg uit naar die wedstrijd. Hij heeft stiekem al een mooi resultaat in zijn hoofd. “Ik denk dat wij daar met 3-1 gaan winnen. Ik hoop op een assist of een goaltje.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Daan Rienstra

https://soundcloud.com/amsterdamfm/daan-rienstra

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?