Dakloze vrouw met 4300 euro in BH

Een 44-jarige dakloze vrouw is zondag in Amsterdam door de KLPD aangehouden, nadat ze op heterdaad betrapt was bij het stelen van een schoudertas. Na haar arrestatie bleek dat ze in het bezit was van vele kleine sieraden en vreemde valuta. Maar vooral opvallend: ze had maar liefst 4300 euro in haar beha verstopt.

Agenten van de Spoorwegpolitie liepen zondag kort na 18.00 uur van het Stationsplein richting het Damrak toen ze zagen hoe een vrouw in een kort gevecht haar schoudertas terug veroverde van een onbekende dame. De tasjesdief probeerde te vluchten maar ze kon door de politie worden aangehouden.

Op het bureau van de Spoorwegpolitie bleek dat de vrouw een grote hoeveel spullen bij zich droeg, waaronder sieraden, vreemde valuta en simkaarten. Daarnaast had ze een bedrag van 4300 euro verstopt in haar beha.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de Politie Amsterdam-Amstelland al langere tijd op zoek was naar de vrouw. Vermoedelijk is ze verantwoordelijk voor meerdere diefstallen, onder meer in hotels.

Leave a Reply