Daley Blind: “We waren voetballend veel sterker dan PSV”

Ajax heeft zaterdagavond het topduel met PSV op overtuigende wijze gewonnen, in een kolkende ArenA werd het 3-1.
Siem de Jong opende na een half uur spelen de score door uit een corner raak te koppen. Nog voor rust kwam PSV, geheel tegen de verhouding in, op gelijke hoogte. Jeremain Lens was de doelpuntenmaker.

De Amsterdammers waren ook in de tweede helft een klasse beter dan PSV. Danny Hoesen drukte het krachtsverschil twintig minuten voor tijd in de score uit door op aangeven van Viktor Fischer te scoren. Fischer besliste het duel definitief door vlak voor tijd de 3-1 binnen te schieten.

Door de overwinning is Ajax terug in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers staan op een vierde plaats met vier punten achterstand op de nieuwe koploper FC Twente. Het gat met PSV is verkleind tot drie punten.

Amsterdam FM verslaggever Bob Mans sprak na afloop van het duel met Ajax verdediger Daley Blind en vroeg hem of de overwinning verdiend was.