Daley Sinkgraven:”Lekkere overwinning na dinsdag”

Vanmiddag was de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2015/2016 voor Ajax. De Amsterdammers moesten afreizen naar Alkmaar voor een duel tegen AZ. De ploeg van trainer Frank de Boer kende een prima start van de competitie. In Alkmaar werd het namelijk 0-3 voor de Amsterdammers. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Anwar El Ghazi wist 2x het doel te vinden. Vooral zijn eerste doelpunt was een prachtgoal. Het derde doelpunt werd gemaakt door Nemanja Gudelj. Gudelj was vorig seizoen nog in dienst van AZ. Hij werd na de 0-1 de gehele wedstrijd verder uitgefloten.

In de tweede helft deed Ajax het rustig aan. In de 56e minuut viel smaakmaker Anwar El Ghazi uit met een bilspier blessure. Verder viel er weinig te beleven. AZ moest komen maar kon niks creëren en Ajax leek het wel prima te vinden. Door de overwinning was dit de 100e overwinning voor de Boer met Ajax in de Eredivisie. Volgende week zaterdag 15 augustus speelt Ajax zijn tweede wedstrijd thuis om 19.45 tegen Willem 2.