Damian van Bruggen: “Ik vind het vooral leuk om ballen af te pakken”

AMSTERDAM Afgelopen maandag speelde Jong Ajax thuis op Sportpark de Toekomst tegen FC Dordrecht. De Amsterdammers wisten met 4-1 te winnen. “We speelden vooral een hele goede eerste helft. We hebben veel kansen gecreëerd en afgemaakt, maar in de tweede helft wisten wij minder de ruimte te vinden”, aldus Damian van Bruggen. Van Bruggen is behalve aanvoerder van het team ook een verdediger. “Ik vind het leuk om met alle verdedigers hard te werken om steeds de nul te houden en verder vind ik het leuk om vooral lekker te koppen en tackles te maken.”
 
Onlangs nam trainer Frank de Boer hem op in de wedstrijdselectie tegen Excelsior. Hij maakte echter helaas nog niet zijn officiële debuut, maar van Bruggen zijn tijd komt nog wel, hij is ook nog maar negentien jaar oud. “Het was een mooi moment voor mij dat er ik er bij zat. Ik had het ook niet verwacht. Ik heb ervan genoten en het geeft mij ook weer extra vertrouwen.” De komende periode gaat hij hard werken aan zijn zwakke punten, zodat hij zich wellicht in de toekomst definitief in de kijker speelt voor het eerste. “Ik moet beter worden met in dribbelen van de bal tijdens balbezit, maar voor de rest moet je ook een beetje geluk hebben zoals laatst als er een paar afvallen door blessures of schorsingen.”  Van Bruggen gaat er dan ook niet meer vanuit dat hij dit seizoen nog zijn opwachting gaat maken in het eerste. “Ik heb nu niet het gevoel dat ik al dicht tegen het eerste aanzit. Ik blijf gewoon lekker bij Jong Ajax spelen tot aan het einde van het seizoen en daarna kijken we wel verder.” 
 
Bij Jong Ajax werkt hij onder andere samen met oud-verdediger Jaap Stam. Stam gaf onlangs aan dat hij aan het einde van dit seizoen Ajax gaat verlaten. “Ik vind het wel jammer dat hij weggaat, maar ik begrijp zijn keuze dat hij meer verantwoordelijkheid wil en een nieuwe stap wil maken in zijn carrière als trainer. Ik hoop van harte dat hij een mooie club vindt en dat dit dan een nieuw begin is van iets moois voor hem”, aldus van Bruggen.  
 
Morgen speelt Jong Ajax uit tegen Almere City. In het verleden kwam van Bruggen uit voor deze club. “Het is altijd leuk om tegen je oude club te spelen. Ik woon zelf ook nog in Almere. Ik volg ze ook nog. Ik ken een paar jongens die nu daar aan het doorbreken zijn en dat vind ik ook hartstikke leuk. ” Van Bruggen is niet van plan die jongens allemaal een berichtje te sturen, maar met speler Khalid Tadmine heeft hij nog veel contact. ” Ik ken Khalid al een hele tijd van toen we nog bij de amateurs speelden. We zijn toen samen naar Almere City gegaan. Ik kom hem vaak tegen in de supermarkt en dan maken wij even een praatje. In de supermarkt laat ik hem nog voorbij gaan, maar op het veld niet.” Dat belooft dus een leuk duel te gaan worden. Van Bruggen weet echter wel al hoeveel het gaat worden. “Wij gaan winnen met 2-1. De doelpunten worden gemaakt door Richairo Živković en ik ga er zelf eentje maken. Als ik scoor ga ik gewoon juichen, want ik denk dat heel veel mensen niet eens weten dat ik bij Almere heb gezeten.” 
Beluister hieronder het gehele interview met Damian van Bruggen

https://soundcloud.com/amsterdamfm/damian-van-bruggen

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?