Dan Karaty heeft onvoorwaardelijke liefde voor A’dam

Foto: ANP

Foto: ANP

Dan Karaty is (mede door zijn werk) verliefd geworden op onze hoofdstad, zo zegt hij vandaag tegen de Telegraaf. De danschoreograaf verhuist nog voor de zomer van New York naar Amsterdam en hij neemt zijn vriendin mee. ‘Ik kwam maar voor één seizoen So You Think You Can Dance, maar Erland Galjaard van RTL had steeds meer werk voor me. Hij roept steeds dat het wel leuk is, zo’n Amerikaan in Holland.’

Sinds begin 2011 woont Karaty ‘de helft van de tijd’ in Amsterdam. In Veronica Magazine zei hij daar eerder over:

‘Amsterdam is echt een tweede thuis voor mij geworden. Niet alleen heb ik er vrienden gemaakt, ik ben ook al gehecht aan de stad. Nederland is gewoon een heel mooi land. Ik kan niets negatiefs noemen. Hoewel, misschien de regen.’

De voorbereidingen van de verhuizing zijn in volle gang. Dans vrouw Natasha leert momenteel Nederlands. Haar mening over Amsterdam is hetzelfde als die van haar man. ‘Ik vind het hier gemoedelijk en in Amsterdam vind je eigenlijk alles wat je ook in New York hebt. Het is een echte metropool en dan met die grachtenpanden. Misschien is de stad architectonisch wel de mooiste van de wereld.’

Over de verhuizing van het stel wordt een realitysoap gemaakt die later dit jaar bij RTL te zien is.

Leave a Reply