Dappermarkt meer zelfstandig

D66 wil dat De Dappermarkt nog zelfstandiger gaat opereren. De stroomvoorziening en het ophalen van afval wordt nu nog door het stadsdeel geregeld. De ondernemers kunnen dit volgens de democraten prima zelf. Een voorstel hiertoe heeft D66 ingedient tijdens de raadsvergadering van 20 november.

D66 wil dat de ondernemers meer zelf gaan doen. Op dit moment wordt de stroomvoorziening, maar ook het ophalen van het afval door het stadsdeel geregeld. De kosten hiervoor worden doorbelast aan de marktondernemers. Dit gebeurt niet op basis van de hoeveelheid stroom die de marktondernemer gebruikt of de hoeveelheid geproduceerd afval, maar via een zogenaamd solidariteitsprinicipe. De kosten van stroom en afval worden verrekend via de marktgelden die de ondernemers moeten betalen. Hierdoor betalen marktondernemers met weinig afval en stroomverbruik veel voor collega’s die veel verbruiken en wordt ook regelmatig afval door ondernemers van andere markten gedumpt bij De Dappermarkt. Ook dat leidt weer tot extra kosten voor alle marktondernemers van De Dappermarkt.

UPDATE: De deelraad van stadsdeel Oost heeft bijna unaniem ingestemd met een voorstel van D66 om de Dappermarkt zelfstandiger te maken.

 

Leave a Reply