David Guetta opnieuw nummer 1 dj van de wereld

De Franse dj David Guetta is tijdens het Amsterdam Dance Event opnieuw uitgeroepen tot nummer 1 dj van de wereld. Hij won de prijs ook al in 2011 en in 2020. De top 3 werd aangevuld door de Amstelveense dj Martin Garrix en Armin van Buuren.

Guetta kon de prijs niet zelf ophalen, hij is besmet geraakt met het coronavirus en kon daarom niet afreizen naar Nederland. De DJ Mag Top 100 zou eigenlijk aanstaande zaterdag bekend worden gemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival (AMF) in de Johan Cruijff ArenA, maar dat werd vanwege de huidige coronaregels voor evenementen afgelast. In plaats daarvan presenteerde AMF een speciale awardshow in de AFAS Live, op woensdagavond.

De DJ Mag Top 100 zelf kende weinig grote verschuivingen. Wel zijn er een hoop nieuwe Chinese dj’s in de lijst gekomen en is er een aantal grote namen uit de lijst gevallen. Zo stond de Nederlandse dj Hardwell in 2020 nog op nummer 17 in de lijst, maar staat hij er dit jaar niet in. Ook Diplo (37) en Headhunterz (46) vielen dit jaar buiten de boot.

Foto: Wikimedia Commons

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?