Davy Klaassen optimistisch na matige wedstrijd tegen Heracles

"We hebben in ieder geval niet gelijk gespeeld of verloren, dat zou nog erger zijn geweest," aldus een positief ingestelde Davy Klaassen naar aanleiding van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen het nog altijd puntloze Heracles Almelo in de eigen Amsterdam ArenA.

 

Maar daar was dan ook wel zo'n beetje al het positiefs mee gezegd. Of het moet de sterke indruk zijn die Arek Milik maakte. Hij mocht in de basis starten en deed binnen één minuut wat de gepasseerde Sigthórsson vaker niet dan wel lukt; scoren. Omdat hij op slag van rust ook zijn tweede goal maakte en Heracles pas veel te laat in de tweede helft wat terug deed, won Ajax nu wel in de eigen huis.

 

Ajacieden trainen niet lekker

Frank de Boer sprak vooraf harde woorden; "drie keer op rij verliezen is geen optie". Dat werd er met veel kunst en vliegwerk dus ook niet, maar de coach zal zich weinig gerust voelen na het zien van het spel wat Ajax aan de dag legde. Met name het middenveld grossierde in veelvuldig balverlies en slechte passes. Veel spelers liepen elkaar in de weg, met een aantal klungelige botsingen tot gevolg. Heracles weigerde het spelbeeld van Ajax af te straffen, maar tegen Paris Saint Germain (PSG) zal dat heel anders liggen. "Het ging gisteren in de training al niet helemaal lekker", aldus een (licht)geblesseerd uitgevallen Klaassen. "Vandaag ging het al iets beter, maar tegen PSG moet het natuurlijk nog veel strakker".

 

Dat het zelfs op de training niet schijnt te lukken om elkaar te vinden op het middenveld, zou menig staf en speler zorgen kunnen baren, zo niet Davy Klaassen. "Misschien heb ik juist wel wat te weinig ritme op gedaan de laatste tijd. Ik vind het wel lekker dat we vanaf nu twee wedstrijden per week spelen. Dan hoef je gelukkig maar een paar keer per week te trainen…"

 

"We gaan voor het landskampioenschap!"

Onovertroffen optimistisch is de jongeling, die toch al een dragende rol van zijn trainer krijgt toebedeeld. "Ja het is wel gek, dat ik samen met wat andere spelers de langste ervaring bij Ajax heb. Maar ik verwacht van mezelf ook dat ik die rol op me kan nemen. En dat vijfde landskampioenschap zit er ook nog steeds gewoon in. Daar gaan we in ieder geval wel voor!"

 

Aanstaande woensdag wacht de eerste Europese confrontatie tegen Paris Saint Germain. Volgende week zondag spelen de Ajacieden in de Rotterdamse Kuip tegen aartsrivaal Feijenoord.

 

Beluister hier het interview met een optimistisch gestemde Davy Klaassen

Beluister hier het wedstrijdverslag Ajax – Heracles

 

Comments are closed.