De Andersons: In gesprek met mijn moordenaar in Theater Bellevue

 

De meest opzienbarende Scandinavische thriller is echt gebeurd. In februari 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme neergeschoten na een bioscoopbezoek in Stockholm. De spraakmakende moord is ondanks de gigantische impact op Zweden en de rest van de wereld nog altijd niet opgelost. Wel zijn er maar liefst honderddertig mensen die de moord uit zichzelf hebben bekend.

 

In de muziektheatervoorstelling In gesprek met mijn moordenaar verhoort Olof Palme postuum een aantal verdachten van zijn eigen moord, waaronder politieke tegenstanders, Zuid Afrikaanse geheimagenten, een alcoholist en zijn eigen echtgenote. De scènes kruisen gloeiende, opzwepende en poëtische liederen. In gesprek met mijn moordenaar is even intrigerend, poëtisch en humoristisch als Palme zelf was.

 

Scenarist Arjen Lubach en muziektheatergezelschap De Andersons hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke voorliefde voor Zweden en ervaring met muzikale, komische en spannende verhalen. 

 

Actrice Anna Ågren vertelt in Amber's Avon(d/t)uren over deze nooit opgeloste moord in de Zweedse geschiedenis en hoe de Andersons dit op de planken brengen. 

 

In gesprek met mijn moordenaar is 17 & 18 oktober 2014 te zien in Theater Bellevue en 22 maart 2015 in de Kleine Komedie.

 

Spel, zang: Anna Ågren, Roel Dullaart 
Muzikale begeleiding: Mirek Walton
Scenario: Arjen Lubach
Muziek, liedteksten: Anna Ågren, Roel Dullaart, Mirek Walton, Roxanne Hellevoort
Regie: Karina Kroft
Foto: Roxanne Hellevoort

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?