‘De beelden moeten de wereld over, want de gaypride gaat over liefde, vrijheid en tolerantie’

‘De beelden moeten de wereld over, want de gaypride gaat over liefde, vrijheid en tolerantie’ Dit is de meest gehoorde mening vrijdagavond op het Rembrandtplein. De jaarlijkse afsluiting van de twintigste editie van de Gaypride met als thema share, staat op het punt te starten met de Canal Parade door de grachten van Amsterdam. Deze dag werd vooraf gegaan door heel veel evenementen en feestjes in het centrum van Amsterdam. Verslaggeefster Amber Roner was op het Rembrandtplein in gesprek met de bezoekers en artiesten van de Gay.nl Pride Party.

Hans Schuppert is relatiemanager voor het Aids fonds. Hij vertelt over de piemelboot van dit jaar, hoe ze de strijd tegen hiv en aids wereldwijd onder de aandacht brengen en hoe het is om op de boot te staan tijdens de Canal Parade. Het gesprek eindigt emotioneel op het moment dat Hans vertelt hoe hij de Canal Parade vorig jaar ervaren heeft. Het Aids fonds had toen de eerste boot, waarmee ze hun collega’s herdachten die omkwamen bij de MH 17 vliegramp.

Mike Starrink vindt het initiatief van de KPN boot, waardoor iedereen online kan ervaren hoe het is om op een boot door de grachten te gaan. Hij hoopt dat het over komt dat de gaypride gaat over liefde, vrijheid en tolerantie.

Viola Holt vertelt waarom zij het belangrijk vindt dat we dit ieder jaar opnieuw met elkaar vieren.

De dames van Mai Tai scoorden in de jaren ’80 wereldwijd een hit met het nummer History. Ook zongen zij de koortjes van het nummer Kronenburgerpark van Frank Boeijen. Mai Tai gaf een spetterend optreden op het Rembrandtplein en deed een speciaal nummer samen met Sjors van der Panne. De dames vertellen naar afloop hoe ze het ervaren hebben en waarom voor hun de Gaypride belangrijk is.

Comments are closed.