De beste restaurants in de Jordaan!

Elke woensdag belt Amsterdam Light met Marianne van Catch52, die de beste culinaire hotspots in Amsterdam op een rijtje zet. Deze week: de beste horeca in de Jordaan!

De tip 10 van deze week:

1. Café Nol – No explanation needed: altijd lol bij Café Nol! Voor de allerlaatste uurtjes van de nacht. Inclusief kanten gordijntjes, meezingers en vooral Jordanese humor. Episch…
2. Winkel 43 – Voor ‘the one and only’ appeltaart. Geen bezoek aan de Noordermarkt compleet zonder een . Met dot slagroom, als je het ons vraagt.
3. Restaurant L’invité – Een waar pareltje aan de Bloemgracht. Genieten van klassieke gerechten op niveau.
4. Caffe Toscanini – Icoon aan de Lindengracht. Een van de plekken in de stad waar je godsgruwelijk lekker Italiaans in de meest pure vorm kunt genieten. Andiamo!
5. Kessens – Wat krijg je als je Zweedse schoonheid met Amsterdamse nuchterheid kruist? Juist, een fantastische plek om tijdens ontbijt of lunch te genieten van de mooiste klassiekers uit
6. Restaurant Daalder – Staat met stip op onze wishlist. De verhalen over deze zaak zijn ‘volgens de overlevering’ altijd om met superlatieven over naar huis te schrijven! Benieuwd wat de nieuwe chef Dennis Huwaë ons gaat brengen…
7. Di Donna Sofia – Een heerlijke trattoria met huisgemaakte gerechten (inclusief een dot liefde) vooral uit de streek Napels. Alsof je Italiaanse oma zich net voor je heeft uit staan sloven…
8. La Oliva – Dit restaurant heeft naar eigen zeggen alle ingredienten in huis om je avond tot een waar Spaans feestje te maken. Noord-spaanse gastvriendelijkheid in het hart van de Jordaan.
9. Tijger & De Vis – Laatste ontdekking van Marianne aan de Lindengracht. Voor de lekkerste vis ‘to go’, een geweldige vensterbank ‘to stay’ en grandioze verhalen ‘to listen to’. Vanaf 5 uur staan de pinxtos klaar!
10. De Groene Lanteerne – Misschien wel een van de meest onbekende restaurants van de stad? Van buiten ‘slechts’ een simpele deur, van binnen vooral een walhalla voor de wijnliefhebber. Alle grote namen staan op de kaart.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?