De eerste zwarte comedian in Nederland met een oudejaarsconference bij Master You

Mo Hersi start als eerste zwarte comedian in Nederland met een oudejaarsconference. De 33-jarige in Ethiopië geboren comedian die als ex-vluchteling naar Nederland kwam, komt in december 2018 met een voorstelling genaamd  “EGO”. Die zal anders zijn dan andere oudejaarsconferenties,” zegt hij. 


Hersi. “Het is een mooie combinatie van cabaret, spoken words en muziek.” Hersi hoopt zijn stad Almere er voorgoed op de kaart mee te zetten. “Het is de mooiste stad van Nederland”.


Hij vertelt dat het hem verbaasde dat een oudejaarsconference anno 2018 “nog nooit is gedaan door een comedian van kleur in Nederland”.

Hersi: “Dat is vreemd, want er is genoeg aanbod in Nederland. Howard Komproe heeft in 2014 wel een nieuwjaar-conference in Toomler Amsterdam gehouden, maar er was nog niet eerder een oudejaarsconference door een zwarte comedian gedaan.”

Hij vervolgt: “Vele grote namen zoals Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Roué Verveer, Murth Mossel, Najib Amhali, Fuad Hassan, Ali B, Eric van Sauers, Soundos El-Ahmadi, Jasmine Sendar en Jetty Mathurin… nog geen van hen heeft dit gedaan.”

Hij gaat naar eigen zeggen “al deze mega sterren nu voor”.  Hij vervolgt met een knipoog: “Dat past ook helemaal bij de naam van de voorstelling: EGO.”

As vrijdag is hij onze tafelgast bij master you met als thema deze week: ‘Cut the crap!’ Laten we eens gewoon helemaal eerlijk zijn in over hoe we over dingen denken zoals:

  • socia media
  • groei van zzper’s/ ondernemerschap
  • prestatie maatschappij
  • diversiteit
  • en meer van deze hete hangijzers van deze tijd.

Luister je mee? as vrijdag van 11-12 uur en maandag 23 April in de herhaling ook van 11-12 en zondagochtend te zien bij RTV Zaanstreek. Presentatie: Roeselien Wekker van Pitch You! en Master You

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?