De eindejaarsdip, heeft u er last van?

Het einde van het jaar. De donkerste dagen van het jaar. Winter is coming. Het zijn een paar beschrijvingen van het einde van het jaar. Ondanks de ondersteuning door kerstliedjes vroeg AmsterdamLight zich af of mensen het zwaarder hebben tijdens de laatste maand van het jaar? Een fenomeen dat in de volksmond rond gaat onder de term ‘eindejaarsdip’ of ‘winterdepressie’. Er is iets bij die dip voor te stellen als u bedenkt dat dieren en vissen zich ook aanpassen aan het koudere seizoen en in winterslaap doezelen. Wat betekend de overgangsperiode van de zomer naar het koude deel van het jaar voor de mens en voor u persoonlijk eigenlijk?

In AmsterdamLight vroegen wij Ewald Wagenaar van spiritueel online platform De Koorddanser of een mogelijke dip bij de mens ook bestaat en is toe te schrijven aan de decembermaand. Waar Ewald in het tijdschrift uit te doeken deed hoe hij omgaat met het einde van het jaar, analyseerde wij in de show samen de eindejaarsbeleving van de mens en hoe er omgegaan kan worden met deze eindejaarsdip?

Leest u dit te midden van uw eindejaarsdip? Don’t worry. We hebben altijd de kerstliedjes nog. Of heeft u naast uw winterdip ook al een hekel aan deze kerst-wonderstukken?!

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.