Febo Stadionplein verhuist

foto: Syl de Boer Baggers ©2013

foto: Syl de Boer Baggers ©2013

Tot en met aanstaande woensdag 23 oktober kunnen de bus-, taxi- en vrachtwagenchauffeurs hun warme hap halen bij de Febo midden op het Stadionplein. Maar het is ook een ontmoetingsplek voor hockeyers, atletiekers en mensen die daar met elkaar afspreken. Tot en met zondag 27 oktober kunnen de happen nog uit de muur gehaald worden in de automatiek. Na 40 jaar markant aanwezig te zijn op het Stadionplein worden de beide Febo’s afgebroken om plaats te maken voor een enorme bouwput. Er worden ambitieuze gebouwen neergezet met flats, winkels, een hotel en restaurants, eetscholen en de grootste grootgrutter in de kelder; het heeft veel met eten te maken, maar niet met de populaire kroketten en patatjes mét van de Febo.

foto: Syl de Boer Baggers ©2013

foto: Syl de Boer Baggers ©2013

Vanmiddag zag AmsterdamFM een nieuw gebouwtje staan met de letters FEBO op de gevel, vlak achter de garage van de Citroën en pal naast de ingang van de parkeergarage op de Laan der Hesperiden. Het zal even zoeken zijn voor de sporters, de afsprekers en de chauffeurs, maar het staat er en opent op dinsdag 29 oktober de deuren.

Al tientallen jaren wil de gemeente het Stadionplein bebouwen tegen de wil van de buurtbewoners. Zij hebben hun best gedaan, maar verloren. De projectontwikkelaars en stadsdeel Zuid krijgen hun zin. Wat de buurt het meest betreurt, werd gehoord op een inloopavond bij de deelraad, is dat er weer een mooi open plein verdwijnt. Bovendien wordt de nieuwbouw een stuk hoger dan de omliggende huizen en dat zal het uitzicht belemmeren. En nu moeten de Febobezoekers ook nog uitwijken. Waar de nieuwe vestiging precies zal komen is nog niet bekend.

 

Leave a Reply