‘De Groenen’ neemt afstand uitspraak Jabrane

Op social media waren de laatste dagen flink wat discussies over deelname van de Marrokaanse boot aan de Gay Pride. Ook op Facebook stonden zowel lovende opmerkingen als veel veroordelende reacties. Naar verluidt heeft ook mevrouw Mouna Jabrane kritisch gesproken over de steun van PvdA-politici zoals Ahmed Marcouch.

Jabrane was Duo-raadslid voor 'De Groenen' in Amsterdam West en stond op de lijst bij de afgelopen Gemeenteraadsverkiezingen. Jabrane zou Marcouch in het Marrokaans zelfs zoiets als 'afval' hebben genoemd in een bericht op haar Facebook-pagina. Zelf zegt Jabrane dat ze 'niets tegen homo's heeft', maar dat ze niet enthousiast was over de traditionele kleding van de opvarenden, het brengen van een groet aan de profeet en de Marokaanse vlaggen in het roze inplaats van rood.

Marcouch heeft aangifte gedaan wegense aanzetten tot haat, omdat er na de opmerkingen van Jabrane meer haatdragende teksten loskwamen. De Groenen heeft op Twitter, op Facebook en op haar site laten weten 'alle respect te hebben voor Marcouch als politicus' en zegt zich van alle denigrerende opmerkingen te distantieeren.

Ellen Walthuis sprak in het programma Ritme van de Stad met Chris Belloni van Stichting Art. 1 over de Marokkaanse boot. Hoe ervaart hij de vele reacties? 

 

 

 

 

Comments are closed.