De Jong: “Ik ben blij dat ik wekelijks gewoon lekker kan voetballen”

AMSTERDAM Tijdens de 116ste verjaardag van Ajax moest Jong Ajax het thuis opnemen tegen Jong PSV. Jong Ajax kon de club geen mooi cadeau geven in de vorm van drie punten, want er werd verloren met 2-1. ” Het is zuur, zeker gezien het spelbeeld. We waren grotendeels de betere. We hadden het meeste balbezit, maar dit leidde niet echt tot grote kansen vanuit onze kant. Het is dan gewoon balen dat vanuit twee standaardsituaties de tegendoelpunten vallen”, aldus Frenkie de Jong.

In de eerste helft viel er weinig te genieten op sportpark de Toekomst. De Jong was van mening dat Ajax de bal teveel rond speelde achterin en niet echt een opening kon vinden. Hij begrijpt ook goed dat het misschien wel saai was voor het publiek om naar te kijken. In de tweede helft kwam Ajax dan ook veel beter uit de startblokken. Het kwam zelfs op voorsprong door een doelpunt van de Jong. “Appie (Abdelhak Nouri) kwam door met de bal op links en ik ging diep. Appie zag dit meteen en hij gaf de bal prima aan mij mee. Hierdoor kwam ik één op één te staan met de keeper en kon ik scoren. Het was lekker om te scoren, want het was alweer een tijdje geleden voor mij.” In de zeventigste minuut werd hij naar de kant gehaald. “Ik had wel wat last van mijn maag voor de wedstrijd, maar eerlijk gezegd weet ik niet precies waarom ik gewisseld werd. Het zou misschien uit tactische redenen kunnen zijn.” Hij zag vervolgens vanaf de bank hoe zijn team in vijf minuten tijd de overwinning weggaf aan Jong PSV. “Het is natuurlijk zuur om op dat moment vanaf de bank te moeten toekijken, maar het is niet zo dat we verloren hebben omdat ik eruit werd gehaald.”

De Jong kwam in de winterstop over van Willem II. In eerste instantie zou hij pas volgend seizoen zich melden bij de Amsterdammers, maar mede op eigen aanvraag kwam hij dus als eerder naar de club. “Het was de bedoeling dat ik tot het einde van het seizoen bij Willem II zou blijven, maar ik speelde daar bijna nooit in het eerste. Daarom leek het Ajax en mij beter, dat ik mij afgelopen winter meldde bij Jong Ajax. Ik heb het prima naar mijn zin bij de club. De mensen zijn aardig en de jongens vangen mij prima op.” Het spel van Ajax lijkt dan ook beter te passen bij hem. Dit komt vooral omdat je bij Ajax vaker de bal in je bezit hebt, dan dat je moet bikkelen zonder bal. “Ik ben aan de bal ook gewoon beter dan zonder bal. Ik moet zonder bal nog werken aan een aantal punten. Ik kan in de omschakeling nog agressiever druk zetten en misschien moet ik sneller terug verdedigen en meer scoren, dus daar ga ik komende tijd aan werken.”

Het grote verschil met zijn tijd bij Willem II is dus dat hij wekelijks speelt op een hoog niveau. De faciliteiten zijn ook wat beter bij Ajax. Hij doelt dan bijvoorbeeld ook op het krachthonk. “Ik ben regelmatig in het krachthonk te vinden. Ik ben natuurlijk geen echte krachtpatser, maar ik werk wel aan mezelf.”  Dit seizoen mag hij misschien wel beschouwen als een tussenjaar waarin hij kan wennen aan het spel van Ajax en het beleid binnen de club. Vanaf volgend seizoen hoopt hij echter aan iedereen te gaan laten zien wat hij echt kan. “Ik wil zo snel mogelijk bij het eerste komen, want iedereen is hongerig om dat te halen en dat moet ook het doel zijn voor jezelf.”

Aanstaande zondag speelt het eerste van Ajax de wedstrijd van het seizoen uit tegen PSV. Hij gaat de wedstrijd zeker bekijken en heeft al een mooi scenario in zijn hoofd. ” De jongens gaan winnen met 2-1. Ik denk dat Anwar El Ghazi en Amin Younes gaan scoren voor ons.” De Jong zal het zelf dus de komende tijd nog moeten doen met wedstrijden in de Jupiler League. Hij wil nog graag belangrijk zijn in de resterende wedstrijden dit seizoen voor Jong Ajax. ” Ik hoop dat ik nog drie doelpunten ga maken voor Jong Ajax.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met de goedlachse Frenkie de Jong


More Berichten for Show:

Comments are closed.