De lockdown in 10 vragen: Merijn Tol

Mensen uit de wereld van kunst en cultuur vertellen hoe zij de lockdown hebben doorgebracht en wat deze periode van isolatie met hen deed. In deze eerste aflevering spreken we met Merijn Tol, kookboekenschrijfster, creative chef bij de Bajes Beach Club, columniste, culinair schrijver bij Delicious, ondernemer en nog veel meer!

Merijn: “Ik hou van improviseren, ik hou van nieuwe dingen bedenken en ik hou van oplossingen zien en mogelijkheden.” Merijn komt al jaren in in Libanon, een land waar mensen voortdurend moeten aanpassen en improviseren en het leven gewoon maar laten komen zoals het komt, een levenswijze die wonderwel van pas kwam tijdens lange periode van quarantaine.

Op dit moment is Merijn druk als creative chef bij de nieuwe Bajes Beach Club in de voormalige Bijlmer Bajes. Dit is een initiatief van de Refugee Company waar vluchtelingen in een veilige omgeving de kans krijgen om werkervaring op te doen, een netwerk op te bouwen, de taal te leren en zo de Nederlandse samenleving te leren kennen.

Door de lockdown kan dit mooie initiatief wel een goede boost krijgen. De Bajes Beach Club is een inventieve eerste stap, maar er is nog wel gebrek aan voldoende fondsen om door te kunnen gaan. Daarom is er een crowdfunding gestart, Merijn vertelt hier ook over in het interview.

Samenstelling, interview en techniek: Mick van der Velden

Coverfoto Merijn: Oof Verschuren

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?