De Lockdown in Tien Vragen: Clayde Menso

Sinds alweer bijna een jaar geleden de eerste lockdown werd aangekondigd is de wereld drastisch veranderd. Na een aanvankelijke versoepeling in de zomer zitten we alweer midden in een volgende lockdown, compleet met avondklok. Wordt de wereld ooit weer zoals vóór de pandemie? Wat doet deze tijd van restricties met ons, hoe heeft het ons en onze wereld veranderd? Aan de hand van Tien Vragen die we aan mensen uit verschillende disciplines stellen, gaan we op zoek naar antwoorden.

In deze aflevering spreek ik met Clayde Menso, directeur van Amerpodia, de koepel waar Felix Meritis, samen met De Rode Hoed, Compagnietheater en De Liefde onder valt. AmsterdamFM maakt nu gebruik van de gastvrijheid van Felix Meritis, wij mogen hier, in het zogenaamde Culturele Noodhospitaal, onze programma’s opnemen, zo lang we niet op onze gebruikelijke plekken in Scheltema en het Allard Piersonmuseum terecht kunnen. Een fantastische geste, waar we heel blij mee zijn!

Maar ook voor cultuurhuizen als Felix Meritis is het een moeilijke tijd. Na een enorme verbouwing staat het gebouw aan de Keizersgracht letterlijk te trappelen van ongeduld om eindelijk te mogen doen waar het voor is bedoeld: een podium bieden aan kunst, wetenschap, technologie en ondernemerschap. De feestelijke opening na drieëneenhalf jaar verbouwen moest op het laatste moment worden afgeblazen en nog steeds mag er weinig tot niets.

Clayde Menso is directeur van Amerpodia, de koepel waar Felix Meritis samen met Het Compagnietheater, De Rode Hoed en De Nieuwe Liefde onder valt. Hoe heeft hij het afgelopen jaar beleefd? En hoe ziet hij de toekomst?

foto: Carlos Berkhout

Samenstelling en presentatie: Anneminke van der Velden

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?