De Mediaweek blikt vooruit (en terug) op het Eurovisie Songfestival in Nederland

Komende week is het na twee jaar wachten eindelijk tijd voor het jaarlijkse spektakel: het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. In de afgelopen tijd is Ahoy helemaal klaar gemaakt om duizenden bezoekers te ontvangen als testevenement, waardoor het Songfestival toch door kan gaan. Heel veel mensen kijken uit naar deze week en één in het bijzonder en dat is songfestivalfan Marit Bosman.

Oscar van Oorschot en Maud Kuijpers spraken in De Mediaweek met Marit live vanuit Ahoy, waar het komende week allemaal plaats gaat vinden. Ze is deze hele week in Rotterdam te vinden en heeft ons een sfeerimpressie gegeven van het gigantische podium tot de teststraat en van haar favoriet tot een kleine voorspelling hoe Nederland het gaat doen.

Het is alweer 41 jaar geleden dat we voor het laatst als Nederland het Songfestival mochten hosten. Niet eens omdat we hadden gewonnen, maar omdat Israël niet twee keer achter elkaar het festival kon organiseren. Nog langer is het geleden dat we ook daadwerkelijk wonnen, tot dat ene moment in mei 2019. Hoogste tijd om terug te blikken met ‘Mr. Club 80s’ Anco van Hal, die je ook van zijn programma op AmsterdamFM kunt kennen.

Oscar en Maud spraken met Anco over zijn voorliefde voor het Songfestival en zijn herinneringen aan dit spektakel wat door de jaren heen ontzettend is veranderd. 

Komende zaterdagavond (22 mei) kun je op AmsterdamFM tussen 19:00 en 21:00 uur luisteren naar een non-stop songfestivaleditie van Club 80’s om op te warmen voor de grote finale. Direct daarna verzorgt Oscar van Oorschot live alternatief commentaar bij het Songfestival.

Foto: NOS/NPO/AVROTROS

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?