De Mediaweek gaat op zoek naar het mediamoment van 2022

Het jaar is nog niet voorbij, maar het staat nu al bol van de ophef, rellen en schandalen in de mediawereld. Het ging dit jaar veel over The Voice of Holland, Vandaag Inside, Ongehoord Nederland en recent De Wereld Draait Door.

De Mediaweek gaat ook in 2022 weer op zoek naar het mediamoment van het jaar. Een moment op radio, tv of online dat iconisch was, ontroerend, toonaangevend, glorieus of grappig. Vanaf 21 november wordt er in De Mediaweek elke week een mediamoment genomineerd. Suggesties daarvoor zijn van harte welkom! Deze kunnen gestuurd worden naar mediaweek@amsterdamfm.nl. Ter inspiratie: in 2020 won ‘het briefje van Bruins’ aan het begin van de coronapandemie en in 2021 het Eurovisie Songfestival in Nederland.

De vijfde en laatste genomineerde wordt op 19 december bekendgemaakt, waarna de stembussen opengaan. Tot en met vrijdag 30 december kun je op deze website stemmen op het Mediamoment van 2022. Op 31 december maakt Oscar van Oorschot in Het Mediajaar, het jaaroverzicht van De Mediaweek, de winnaar bekend. Deze speciale uitzending is op oudjaarsdag tussen 14:00 en 16:00 uur live te horen op Radio Salto.

Hieronder vind je in willekeurige volgorde de genomineerden voor het mediamoment van 2022. Deze pagina wordt wekelijks op maandag bijgewerkt.

#BOOS: This is the Voice

Klimaatplakker bij Jinek

De kaars van Johan Derksen

De vrolijkste brugspuiter van Amsterdam

Annemiek van Vleuten wint WK Wielrennen

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?