De mindere kant aan het eten van tosti’s ontleed

Het openbare maken van tosti’s in  De Tostifabriek op het Oostenburgereiland nadert een afrondende en tragische fase; publieksvrienden en varkens Wim en Max gaan naar de slager. 

De Tostifabriek is er naar eigen zeggen ‘om het mysterie van de tosti te ontrafelen door je alle stappen van het productieproces te tonen’. Wim en Max worden naar een echte slagerij gebracht om vervolgens terug te komen naar de Tostifabriek waar het publiek kan zien hoe de varkens door vier slagers uitgebeend worden. Daarna volgen nog twee stappen in het productieproces: het vlees wordt door koks bereid en vervolgens kan tijdens ‘de Slachtbraderie’ geproefd worden van het vlees waar geen ham van wordt gemaakt. De eerste tosti’s worden halverwege september verwacht.

Voor het zover is, kan iedereen die een band heeft opgebouwd met Wim en Max afscheid nemen van de dieren. Vandaag is daar de gelegenheid voor. Morgen worden de dieren naar het slachthuis vervoerd en geslacht, vrijdag kan het uitbenen worden bijgewoond en zondag kan van het restvlees worden geproefd.

Leave a Reply