De Muzikale Fruitmand blaast 50 kaarsjes uit

Deze maand is het 50 jaar geleden dat het NPO Radio 5-programma De Muzikale Fruitmand voor het eerst werd uitgezonden. Het programma van de EO is een aantal keer van zender gewisseld, maar het concept is altijd hetzelfde gebleven. Luisteraars mogen psalmen, lofzangen en andere christelijke liederen aanvragen en doen dit vaak voor hun naasten.

Op Eerste Pinksterdag is het programma begonnen met hun jubileummaand en daarom belden Oscar van Oorschot en Maud Kuijpers in De Mediaweek met NPO Radio 5-presentatrice Tjitske Volkerink. Tjitske is al 6 jaar radio-dj bij het programma De Muzikale Fruitmand en vertelt over de kracht van het programma. Daarnaast vertelt ze over haar mooiste en indrukwekkendste moment, hoe ze bij het programma is gekomen en of er toekomst is voor zo’n christelijk programma in een tijd waar steeds minder mensen het geloof actief belijden.

Komende maand wordt er op Radio 5 tijdens het programma De Muzikale Fruitmand teruggeblikt op het 50-jarige jubileum, samen met luisteraars en oud-presentatoren. Op zondag 30 mei is er een extra lange uitzending te horen van 18:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 5. Tjitske zal dit samen met haar collega Gerja Wolf presenteren en Remco Hakkert gaat op bezoek bij vaste luisteraars.

Foto: EO

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?