De Nederlandsche Bank positief

Ondanks dat de officiële cijfers over de economische ontwikkelingen van het derde kwartaal pas halverwege november worden gepubliceerd, heeft Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, een positief geluid laten horen. Maandagochtend zei hij tijdens de presentatie van het halfjaarlijkse overzicht van de centrale bank dat de belangrijkste indicatie hiervoor is dat exportcijfers stijgen en dat het vertrouwen van inkoopmanagers van de industrie is verbeterd.

Bovendien meldde de president dat er een einde lijkt te komen aan de daling van de huizenprijzen en dat kopers nu minder bang zijn dat hun huizen in de nabije toekomst in waarde zullen verminderen.

De verbetering van de werkgelegenheid zal nog op zich laten wachten, omdat bedrijven pas na enige tijd van economisch herstel nieuw personeel durven aan te nemen.

Knot meldde nog dat de zes miljard euro aan extra bezuinigingen, die nu onderwerp zijn van scherpe politieke debatten, beslist noodzakelijk zijn om te voorkomen dat het structurele begrotingstekort volgend jaar weer oploopt.

Leave a Reply