De OsChart gaat stoppen

Na meer dan 9,5 jaar komt er een einde aan de OsChart. De vijfhonderdste editie op 29 februari 2020 zal de laatste lijst worden. Dat maakte bedenker en presentator Oscar van Oorschot zojuist bekend in de jaarlijst van de OsChart op AmsterdamFM en OsChart Radio. “Het is te intensief geworden om een hitlijst, een radioprogramma, een digitaal radiostation en alle statistieken elke week bij te houden”, aldus Van Oorschot. “Daarnaast wil ik na vijf jaar weer eens vrij zijn in het weekend”.

De laatste uitzending van de OsChart zal op zaterdag 29 februari 2020 worden uitgezonden in een 24-uurs radiomarathon op AmsterdamFM en OsChart Radio. Daarin worden vanaf 00:00 uur de 300 grootste hits uit de OsChart gedraaid en zullen er bekende gasten langskomen. Tussen 21:00 uur en middernacht zal de vijfhonderdste en laatste OsChart bekend worden gemaakt. Vanaf woensdag 26 februari zal de OsChart Allertijdenlijst worden uitgezonden op OsChart Radio, waarin alle OsChart-hits sinds 2010 nog één keer voorbijkomen.

Met het stoppen van de OsChart zal er ook een einde komen aan de activiteiten van OsChart Radio en nonstop40.webs.com. De playlist van OsChart Radio zal doorlopen tot 1 april 2020. De website nonstop40.webs.com blijft online en zal dienstdoen als online archief van de OsChart. De Nonstopper blijft ook bestaan en zal elke zaterdag om 22:00 uur worden gepubliceerd op nonstop40.webs.com.

De OsChart werd op 7 augustus 2010 voor het eerst samengesteld door Oscar van Oorschot op basis van zijn persoonlijke smaak. Eerst in top 20-vorm, maar na drie weken al uitgebreid naar veertig platen. Vanaf juli 2014 werd de OsChart elke zaterdagavond uitgezonden op AmsterdamFM. In november 2015 kwam daar het online radiostation OsChart Radio bij, dat later werd uitgebreid met een gratis app. In de radio-uitzendingen kwamen regelmatig interviews met bekende artiesten uit binnen- en buitenland voorbij, zoals Armin van Buuren, Oliver Heldens, Lucas & Steve, Brooks, Curbi, Jebroer, Jonas Aden, W&W, Fedde le Grand, Mike Williams en Timmy Trumpet.


More Berichten for Show:

Comments are closed.