De Prael niet zo maar een bierfabriek

fotobier 2

Reinier gidst de hopperschippers van CANAL door de bierfabriek

AmsterdamFM/Menne Vellinga sprak gids Reinier van Brouwerij De Prael, na een rondwandeling langs het gehele brouwproces, voorafgaande aan het vers gebrouwen biertje. -> de prael

De Prael maakt deel uit van het Klein Brouwers Collectief in de hoofdstad. De andere deelnemers zijn Brouwerij De Zeven Deugden, De Bekeerde Zuster en Brouwerij Het IJ.
Een groep hopperschippers/gidsen van CANAL, die zelf regelmatig over de Oudezijds Voorburgwal langs varen, vonden het een leuk idee eens binnen te kijken en te proeven in het aangrenzende proeflokaal.

Oorsprong
In 2002 was het o.a. Fer Kok die de fabriek is gestart. Met een collega begon hij het project bierfabriek op een bedrijventerrein in West. Inmiddels heeft de fabriek zijn draai gevonden in hartje Amsterdam. Naast de fabriek is er een winkel en ook een groot proeflokaal.
In de fabriek werken mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychiatrisch verleden. Met name met deze laatste groep hadden de twee oud werkers in de gezondheidszorg de nodige ervaring opgedaan. Voor mensen als Reinier, in het gesprek met AmsterdamFM (zie boven), blijkt het in de praktijk heel moeilijk weer een vertrouwde werkomgeving te kunnen vinden.
Kleinschalige projecten als deze bierfabriek bieden goede mogelijkheden voor deze groepen zo blijkt in de praktijk.

foto: menne vellinga ©2013 amsterdamfm

foto: menne vellinga ©2013 amsterdamfm


De Pearl heeft ook een winkel

Leave a Reply