De politie vraagt uw medewerking

De politie heeft gisteren vijf mannen aangehouden die verdacht worden van een poging tot straatroof op het Vikingpad in Amsterdam Noord. De slachtoffers van deze straatroof zijn na het voorval verdwenen; de politie komt graag met hen in contact.

Gisteravond rond 19.00 uur zagen surveillerende agenten vijf mannen rennen richting een man en een vrouw op een fiets. De mannen probeerden de tas van de vrouw die achterop zat af te pakken. Toen de agenten de groep naderden, renden zij weg zonder buit, de slachtoffers verbouwereerd achterlatend.

Via de portofoon gewaarschuwde agenten waren snel ter plekke om de surveillerende collega’s te assissteren. De vijf mannen werden aangehouden en worden vandaag verhoord.

Toen de politie terugkeerde naar de plek van de straatroof, waren de slachtoffers al verdwenen. De politie wil graag alsnog in contact komen met deze twee mensen. Het betreft een jongeman en een meisje met lichtblond haar, beide hadden donkere kleding aan. Zij fietsten samen op één opoefiets. Ook als mensen getuige zijn geweest van dit misdrijf, komt de politie graag met hen in contact. Melden kan via 0900-8844.

Leave a Reply