De sterkste man van Amsterdam!

Jordi Snijders is een ras-Amsterdammer. Maar dat niet alleen. Jordi is waarschijnlijk ook de sterkste Amsterdammer die er tot op heden rondloopt in de hoofdstad. Vandaag veroverde hij in Geldrop de titel tijdens het open kampioenschap Bench Press met het indrukwekkende gewicht van 275 kilogram.

De wedstrijd was voor Snijders een persoonlijke test om over zijn deelname aan het EK Bankdrukken in Slowakije te beslissen. Een ‘persoonlijke kwalificatie-eis’  zoals hij het zelf omschreef. Of de 275 kilogram genoeg was om aan zijn eigen eis te voldoen is nog even afwachten. In de aanloop naar het open kampioenschap in Geldrop, liep hij een rugblessure op. Sowieso een zwakke plek voor de powerlifter uit Amsterdam die, naast het bankdrukken, ook regelmatig de sterkste is in de disciplines deadlift en kniebuigen (de drie onderdelen samen worden betitelt als ‘powerliften’).

Afhankelijk van zijn herstel zal Snijders een beslissing nemen over zijn deelname aan het EK in Slowakije. AmsterdamFM zal hem in de aanloop er naar toe blijven volgen.

Leave a Reply