Vakbond De Unie gaat akkoord, FNV zet door

Het grondpersoneel van KLM is al weken bezig met actievoeren op luchthaven Schiphol. De werknemers zijn het niet eens met de arbeidsvoorwaarden van de KLM en willen een nieuwe cao. Al weken worden de voorwaarden geboden door KLM niet geaccepteerd door de vakbonden, maar vandaag lijkt er plots schot in de zaak te zitten. Eén van de vijf vakbonden, vakbond De Unie, heeft KLM’s voorwaarden geaccepteerd na een toestemming van 75% van de leden. De drie andere vakbonden zijn nog met een stemming bezig. Alleen de grootste vakbond FNV geeft aan de aangeboden cao niet voor te leggen aan hun leden, maar door te blijven gaan met het voeren van acties.

In Ritme van de Stad zijn wij met beide partijen in gesprek gegaan. Eerst belde wij met Joop Hofland, belangenbehartiger bij vakbond De Unie. Waarom is Joop’s vakbond opeens wel ingegaan op de voorstellen van KLM? Er lijkt toch een hoop te worden ingeleverd:

 

 

Na Joop te hebben gesproken, belden wij met Leen van der List van het FNV. De FNV is de grootste van de vijf vakbonden (FNV behartigt de belangen van meer werknemers van KLM dan alle andere bonden bij elkaar) en stribbelt het hardst tegen. Hoe strijdlustig is de FNV en zullen ze er na het verbod tot staken dat nog geldt tot vier september weer volle bak voor gaan?

 

 

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.