In de Waag beste terras van Amsterdam(?)

Misset Horeca heeft het terras van In de Waag, op de nieuwmarkt, verkozen tot beste terras van Amsterdam. Volgens hen voelen toeristen als ook stadsbewoners zich hier thuis.
Echter, niet iedereen is het hier mee eens. Horecaondernemers in de buurt verbazen zich hierover, is te lezen in het Parool. Vooral de prijzen en aankleding vinden zij allerminst aantrekkelijk, en ook zien ze zelden Amsterdammers op het terras van In de Waag.  Zelfs bedrijfslijder Timpe Tuyt(25) geeft aan liever ergens anders te gaan zitten wanneer hij klaar is met werken, zij het omdat de doelgroep volgens hem een ouder publiek is.

Het terras van In de Waag werd landelijk gezien als derde beoordeeld. Bij het jureren werd voornamelijk gelet op de kwaliteit van de bestellingen, de gastvrijheid, het aanbieden van een tweede bestelling en het uiterlijk van de medewerkers.

Andere uitbaters op de nieuwmarkt zeggen niet jaloers te zijn, en zich ook bewust niet te hebben opgegeven. Velen zien er het nut niet van in. Sommigen willen zelfs liever niet geassocieerd worden met de prijs, vanwege de eisen die gasten daarna stellen.

Er waren landelijk ruim 600 aanmeldingen voor de verkiezing.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?