Debat docent en hoogleraar UvA: harde botsing

Het actualiteitenprogramma van AmsterdamFM, Ritme van de Stad, is een week lang live vanuit het bezette Maagdenhuis.

 

Het zijn tumulteuze tijden voor de Universiteit van Amsterdam. Al helemaal als je geacht wordt er les te geven; kies je partij voor Rethink UVA? Of neem je stelling tegen de bezetters van het Maagdenhuis?

 

Presentatoren Midas Meester & Johan Nota leiden een debat tussen twee collega's, die plots allebei een voorvechter zijn voor een gedachtegoed. Rudolph Valkhoff is docent algemene Cultuurwetenschappen. Hij is lid en oprichter van Rethink UVA en een mede-bezetter van het Maagdenhuis. Jan Bergstra is hoogleraar informatica en bevindt zich juist in het hol van de leeuw; hij schreef samen met een collgea een veelbesproken artikel in De Volkskrant waarin hij zich kritisch uitliet over de bezetting van het Maagdenhuis.

 

Bergstra opent furieus: hij noemt zijn artikel slechts een zwakke afspiegeling van zijn gedachten. Hij is ongelofelijk boos. Voornamelijk is hij het oneens met dat de bezetters eisen dat de voltallige Raad van Bestuur wordt ontslagen. Valkhoff is van mening dat binnen de UvA veel te veel wordt uitgegeven aan de verkeerde dingen. Hij stelt dat hij niet normaal meer kon lesgeven, en dat hem niets anders restte dan op deze manier actie te ondernemen.

 

Klik op de afspeelknop om het gehele debat te streamen.

Comments are closed.