Deelname Nederland aan EK gewichtheffen financieel in het nauw

Jim de Groot, Nederlands kampioen gewichtheffen tot 62 kilo, wacht een grote uitdaging voor het EK op 23 september in Tallinn. De sporter heeft zich namelijk geplaatst voor de kampioenschappen, maar moet zelf zijn financiering regelen. Een tekort van 4000 euro drukt op zijn schouders.

Jim de Groot
Jim de Groot
(Foto: Daniël Rommens)

 

Gewichtheffen is in Nederland een kleine sport. Zo heeft het NOC-NSF geen talentenbeleid voor gewichtheffen. De Nederlandse Olympische Gewichtshefbond krijgt zelfs helemaal niets aan financiering, omdat het NOC-NSF alleen geld beschikbaar stelt aan de tien medaillesporten.

De Groot moet nu dus zijn eigen financiering regelen om deel te kunnen nemen aan het EK. In overleg met het Universitair Sportcentrum (USC) wordt gekeken of er een deel van de sponsoring rond kan komen. Daarnaast zal hij hulp nodig hebben van bedrijven en particulieren; elke bijdrage kan Jim helpen met zijn deelname aan het EK.

Ben je enthousiast en wil je Jim op weg helpen naar het EK? Kijk dan snel op de website van Jim de Groot om te kijken hoe je een bijdrage kunt doen!

In een interview met AmsterdamFM Sport vertelt Jim meer over zijn inzamelingsactie en doelen voor het EK.

Interview Jim de Groot

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?