Democratie van alle kanten

Hoe zit het nu met de democratie? en is democratie wel altijd goed voor een land? We bekijken democratie van verschillende kanten. We zijn weer druk bezig met de politiek en iedereen heeft zijn eigen mening over hoe de democratie in zijn werk zou moeten gaan. Vandaag gaan we in op de meningen. Allereerst natuurlijk de meningen van de Amsterdammers. 

Minder politieke partijen werd er door een van de Amsterdammers geroepen. Hier denkt Thierry Baudet anders over. Hij vindt namelijk hoe meer partijen hoe beter. Zelf is Baudet voorzitter van de partij: ‘Forum voor democratie’

Een andere visie op democratie is dat de burgers meer verantwoordelijkheid moeten hebben. Zou een loting hier de oplossing voor zijn? en is democratie nog wel van deze tijd? En zo ja, hoe kunnen we haar dan verbeteren zodat burgers zich weer betrokken voelen? Burgemeester Bert Blase van Vlaardingen heeft wel een idee. Samen met andere burgemeesters en wethouders presenteerde hij daarom de campagne Code Oranje. Hieronder hoor je wat hij ervan vindt.


More Berichten for Show:

Comments are closed.