Desiree van Lunteren: “Deze overwinning was een echte teamprestatie”

AMSTERDAM De Ajax Vrouwen lijken dit seizoen tot nu toe niet te stoppen. De vrouwen van trainer Ed Engelkes hebben nog de maximale score na zes wedstrijden. Gisteren kwam er namelijk weer een overwinning bij. Er werd thuis met 5-0 gewonnen van PEC Zwolle. Desiree van Lunteren is ook weer ouderwets lekker op dreef dit seizoen. Ze heeft er al drie in liggen. Gister scoorde ze wederom fraai uit een vrije trap. “Het was een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied. Merel stapte over de bal heen en ik schoot hem zo in de hoek. Ik moet wel eerlijk bekennen dat als ze de beelden van ADO hadden bekeken, dan hadden ze kunnen weten in welke hoek ik hem zou schieten.”

Van Lunteren roemde gisteren de teamprestatie. Zelf zit ze ook lekker in haar vel dit seizoen. Ze benadrukt dat de ‘oude’ Desiree van Lunteren weer helemaal terug is. “Ik mag weer meer naar voren voetballen. Ik voel mij losser als ik in een aanvallendere rol mag spelen. Ik heb al bijna meer doelpunten dit seizoen gemaakt dan afgelopen seizoen. Ik hoop gewoon weer in de buurt van de tien doelpunten uit te komen.” Van Lunteren laat dit seizoen week in week uit zien dat ze constant is en klaar voor een stap hoger. Zelf zou ze er wel voor open staan, maar ze zou niet zomaar op elk aanbod van een buitenlandse club ingaan. “Ik ben er zeker klaar voor om naar het buitenland te gaan, maar als ik bijvoorbeeld kijk naar Tessel Middag die naar Manchester City is vertrokken en daar het voorlopig moet doen met invalbeurten, dan weet ik niet of ik dat zou willen. Als ik naar het buitenland ga, wil ik gewoon veel spelen en een vaste waarde zijn voor een team. Daar wordt per slot van rekening iedere voetbalster gelukkiger van.”

Van Lunteren mag zich komende week weer gaan melden bij het Nederlands Elftal. Bij de Oranje Leeuwinnen speelt ze niet op haar favoriete positie, maar staat ze wel altijd in de basis als rechtsback. Ze wil zich op die positie ook graag ontwikkelen. “In aanloop naar het EK toe kan ik als rechtsback nog veel beter worden. Ik kan nog veel meer aanvallend betekenen als back voor het team dan dat ik nu doe. Daar ligt wel een aandachtspunt nog voor mij om aan te werken.” De Oranje Leeuwinnen zitten voor het eerst in het computerspel FIFA 17. Je kunt haar personage ook inzetten. “Ik heb mijn eigen poppetje en wie kan dat nou zeggen. Ik ben er super trots op. Ik heb één keer het spel gespeeld, maar toen heb ik stiekem mezelf toch op het middenveld gezet. Ik krijg binnenkort het spel, dus ik ga een Playstation 4 aanschaffen en het vaker spelen.”

De eerstvolgende wedstrijd met Ajax voor Van Lunteren is op vrijdagavond 28 oktober thuis tegen Telstar. Van Lunteren heeft wel een idee hoe de wedstrijd zou kunnen verlopen. “Ik denk dat wij met 3-0 gaan winnen. De doelpunten zullen gemaakt worden door Marjolijn van den Bighelaar, Loïs Oudemast en ikzelf prik er ook weer eentje in. Ik denk wel dat Kelly Zeeman de eerste gele kaart van ons team gaat pakken tijdens de wedstrijd.” Of de voorspellingen uit zullen komen moeten we nog even afwachten, maar één ding is zeker: Desiree van Lunteren is BACK.

Beluister hieronder het gehele gesprek:


More Berichten for Show:

Comments are closed.