Zedenzaak wordt voortgezet: video’s vertoond

De rechtbank in Amsterdam gaat woensdag verder met de behandeling van de Amsterdamse zedenzaak. Om 11.30 uur is er een openbare zitting. De persoonlijke omstandigheden van de verdachten komen dan aan bod.

Het megaproces tegen Robert M. (28) en zijn echtgenoot Richard van O. (39) begon maandag 12 maart en gaat nog weken duren. Veel zittingen vinden achter gesloten deuren plaats, om de privacy van de slachtoffers te beschermen.

Robert M. staat terecht voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen (de jongste was slechts 19 dagen), hoewel hij heeft bekend 87 slachtoffers te hebben gemaakt. Dat deed hij onder meer op de Amsterdamse kinderdagverblijven waar hij werkte en tijdens babysitten. Van O. zou hem hebben geholpen bij het plegen van deze misdrijven.

 

Update:

Vandaag worden waarschijnlijk video’s vertoond tijdens de rechtzaak

Tijdens de behandeling van de Amsterdamse zedenzaak wordt op de rechtszitting vandaag waarschijnlijk een video vertoond met het politieverhoor van de hoofdverdachte. Dit hangt af van wat M. heeft te melden gedurende de anderhalf uur durende spreektijd, die hem wordt gegeven. Uit de video zou blijken dat M vrijwel geen berouw heeft van zijn daden. Na het OM wilden de advocaten van M soortgelijke beelden tonen van het tegendeel, maar slaagde hier niet in.
Het megaproces tegen Robert M. (28) en zijn echtgenoot Richard van O. (39) begon maandag 12 maart en gaat nog weken duren. Veel zittingen vinden plaats achter gesloten deuren.

Leave a Reply